R
E
P
O
R
T
A
G
E
W
A
G
E
N
S

NOS gebruikt reportagewagen van AUDIO "F"

banner2.jpg (23984 bytes)

noslogo.gif (2437 bytes)Bij de NOS zijn ongeveer 360 journalisten werkzaam bij het maken van de dagelijkse nieuws en sportprogramma's. De NOS levert zo een belangrijke bijdrage aan de publieke omroep met 2000 uur televisie en 4000 uur radio per jaar.

radio1.gif (4471 bytes)Het NOS Radio 1 Journaal zendt per jaar ongeveer 1500 uur uit. De luisteraar wordt in sneltreinvaart van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte gebracht. Het Radio 1 Journaal wordt zeven dagen per week drie keer per dag uitgezonden. Een team van meer dan 80 journalisten maakt deze uitzendingen mogelijk.

Het NOS Radio 1 Journaal gebruikt een speciaal door AUDIO "F" ontworpen reportagewagen. Vanwege het grote aantal personen dat met de wagen moet werken is de bediening zo eenvoudig mogelijk gehouden. AUDIO "F" heeft gebruik gemaakt van een unieke schakelmatrix waardoor de verbindingen tussen de apparatuur met één knop aangepast kunnen worden.


De NOS wagen met H.F. antenne's en satellietschotel.

De NOS moet in elke situatie kunnen uitzenden. Om dit mogelijke te maken is de wagen uitgerust met satelliet communicatie systemen en een 230 V generator. Wat er ook gebeurt, de NOS is nu overal binnen vijf minuten 'on air'.

nos2.jpg (27292 bytes)
De binnenkant van de NOS Radio 1 wagen.
Duidelijk zijn de F2 monitor luidsprekers in 19-inch uitvoering zichtbaar.

Het Radio 1 Journaal is binnen Nederland te beluisteren op verschillende FM frequenties en op AM 747. De AM zender heeft een bereik van enkele honderden kilometers in Europa.

Mirasound gebruikt AUDIO "F" opname wagen

banner3.jpg (11360 bytes)

mirasound.gif (1516 bytes)Mirasound is actief in de CD opname en produktie markt. Momenteel zijn er meer dan 2000 CD titels door Mirasound geproduceerd. In deze wagen is de unieke 19-inch uitvoering van de F1 Reference Monitor Luidspreker toegepast. Hierdoor is het stereobeeld in de wagen optimaal.

mira1.jpg (13864 bytes)
De Mirasound Mobile 2.


© AUDIO "F" 1998.